In het hart van de Vulkaaneifel ligt het vakantiegebied Daun. Tussen 400 en 700 meter hoogte vindt u een unieke mix van natuurschoon, bezienswaardigheden en sportieve mogelijkheden. Een ideale omgeving om eens tijd voor u zelf te nemen. De diepblauwe meren nodigen u uit om te zwemmen. Zonovergoten dalen lokken met fiets- en wandelroutes. De rotsformaties in het grootste vulkaan gebied van Duitsland vertellen over de geschiedenis van onze aarde.


Daun heeft behalve haar mooie landschap nog meer te bieden.

In het Wild – und Erlebnispark kunt u zowel de overvloedige inheemse natuur als berberapen en zeldzaam geworden roofvogels bewonderen. Het Natureum laat zien hoe fascinerend het samenleven van de bosbewoners is en bied ecologie om aan te raken. De zomerrodelbaan wacht op u met een opwindende rit.


Kleurrijke bloemenweiden en uitgestrekte bossen nodigen uit tot fietsen.

Langs de kilometers wandelroutes kunnen zeldzame planten worden bewonderd. Er loopt een 55 km lange fietsroute over het voormalige trein traject, door tunnels en over viaducten, van Daun helemaal naar beneden tot aan de Moezel. De Maare-Moezel fietsroute is dankzij de flauwe hellingen ideaal voor vrijetijdsfietsers. De van mei tot oktober meerdere keren per dag rijdende fietsbus brengt u en u fiets weer terug naar het beginpunt van uw tocht. De internationale vulkaanbike Eifel Marathon lokt ieder jaar in het tweede weekend van september duizenden mountainbikes naar het gebied.


De eifel is een van de meest fascinerende gebieden van europa voor motorrijders.

De prachtige wegen garanderen een pure bike-ervaring, met interessante routes door de ruige natuur van talrijke vulkaanmeren, de maren, de burchten en musea, zoals bijvoorbeeld de Mandenscheinder burchtruïnes en het Maarmuseum in Manderscheid. Ook de nabij gelegen Nurburgring trekt met zijn vele evenementen ieder jaar duizenden bezoekers naar het vakantiegebied Daun. Met bezienswaardige plaatsen als Koblenz, Bernkastel-Kues, Cochem en Trier (oudste stad van Duitsland met de grootste bewaard gebleven stadspoort uit het romeinse rijk) nodigt de Moezel uit tot dagtrips en scheepstochten.

Ook voor gasten die warmlopen voor wellness biedt het vakantiegebied Daun mogelijkheden ten over. Het klimaat beschikt over een wetenschappelijk onderzochte en bewezen geneeskracht, zodat Daun zondermeer als grote, natuurlijke apotheek kan worden gezien.